16 octombrie 2014

Ea n-are nici căpetenie, nici priveghetor, nici stăpân; totuşi îşi pregăteşte hrana vara şi strânge de ale mâncării în timpul secerişului.
Proverbe 6.7-8

Furnicile

Furnicile ne pot fi un bun exemplu în privinţa hărniciei şi a înţelepciunii. În Proverbe 6, în versetele 7 şi 8, se atrage atenţia asupra hărniciei furnicilor, care, în împărăţia lor lipsită de un conducător, păstrează cea mai minunată ordine şi armonie.

Tot aşa pentru fiecare dintre noi este important să-L găsim astăzi pe Domnul Isus şi să-L luăm ca adevărata Pâine a vieţii, căci cei care Îl caută devreme, Îl vor găsi.

Furnicile lucrează zilnic neîntrerupt aproximativ 16 ore. Ele au mare grijă de ouăle lor. Ele sunt de admirat pentru capacităţile lor de a construi case cu mai multe etaje, cu stâlpi şi culoare, piloni şi bolţi. Ele ştiu chiar să construiască poduri mici peste apă, cară materiale de construcţie pe distanţe deosebit de mari. În caz de atac al duşmanilor, cheamă trupele în ajutor, ocupă intrările cu supraveghetori şi se ajută unele pe altele în necaz. Unele hrănesc şi îngrijesc ouăle, în timp ce altele stau de veghe, curăţă încăperile şi galeriile, aduc hrană pentru cele rămase acasă; cele obosite se odihnesc în acest timp şi dorm. Astfel, ele sunt o imagine bună cu privire la hărnicie, precum şi cu privire la întrajutorare şi cooperare pentru folosul comun.

#Sămânţa bună

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.