Jurnalul unei săptămâni mărețe – Vladimir Pustan

Duminică. Intrat în Ierusalim călare pe măgăruş. Mulţimi mă înconjoară şi Mă cheamă dar nu mă încred în ei. E zgomot nu închinare. Am plâns pentru cetate. O văd arsă.

Luni. Am venit de la Betania şi Mi s-a făcut foame. Am blestemat un smochin. Eu n-am nevoie de frunze, am nevoie de roade. E smochin nu tufiş cu spini şi am pretenţii…

Marţi. Ceartă zdravănă cu fariseii. Cea mai scârboasă formă de păcat, aceea ascunsă sub haine religioase. Morminte văruite… E plină lumea de ei. Seara Iuda a mers şi M-a vândut. El credea că-i doar cu preoţii când a numărat banii. Eram şi Eu acolo… Sunt pretutindeni.

Miercuri. Odihnă în Betania. Marta Mi-a slujit iarăşi. Femeie deosebită… N-o poţi opri…

Joi. Am frânt pâinea cu ucenicii, dar înainte de asta le-am spălat picioarele. Şi lui Iuda doar-doar va pricepe. El a plecat. M-am rugat pentru ei, am cântat, M-am mai rugat în Ghetismani trei ore.

Vineri. De dimineaţă bătut, scuipat, batjocorit, pus pe cruce. A trebuit un plan de mii de ani să vin în lume şi M-au trimis înapoi în şase ore.

Sâmbătă. În mormânt doar trupul. În Duh am fost în locuinţa morţilor şi-am transferat sfinţii din Vechiul Testament direct în cer. Câţiva au dat o raită până „acasă” în Ierusalim.

Duminică. În timp ce femeile Mă căutau cu Petru şi Ioan la mormânt, pregăteam seara când aveam să-Mi nasc biserica. Am fugit şi până la Emaus după doi amărâţi. Orice suflet e important.

Sunt viu şi pentru că Eu trăiesc, vor trăi şi ei. Sunt bucuros pentru că ştiu că cerul se va umple de oameni ce Mă vor iubi…

Sunt viu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.